You are here: Home DGEI Clustering Meeting

DGEI Clustering Meeting

Digital Games for Empowerment and Inclusion

Thursday April 19th

Participants: ASC-Inclusion, MASELTOV, TARDIS, IPTS, IBBT, EC

View Larger Map

Agenda

09:15 Welcome (Björn Schuller, Lucas Paletta, Nicolas Sabouret, 5 min)
09:20 Short presentation of projects: ASC-Inclusion, MASELTOV, TARDIS, IPTS, IBBT (coordinators, James Stewart (IPTS), each 7+3 min)
10:00 DGEI Clustering

  • Rational behind the work on DGEI at the IPTS
  • Workplan for putting together a policy vision and roadmap
  • Results and ideas from the Seville workshop and commissioned report

(20 min + 5 min Q&A, James Stewart (IPTS))
10:25 COFFEE BREAK (15 min)
10:40 Presentation of individual organizations I (incl. case studies in the field w.r.t. DGEI)
(30 organisations, each 3 min + 2 min discussion)
12:30 LUNCH at the conference site (50 min)
13:20 Presentation of individual organizations II (incl. case studies in the field w.r.t. DGEI)
(30 organisations, each 3 min + 2 min discussion)
Work groups
14:00 Short intro, formation of work groups (coordinators, 20 min)
14:20 Group work I

  1. Common dissemination channels
  2. Common exploitation
  3. Common success indicators
  4. Exchange of lessons learned
  5. Exchange of user requirements
  6. Exchange of validation methodologies

(6 groups à ~5 persons with 1 rapporteur, 1 hour)

15:20 Group work II

  1. Sharing of engineering requirements
  2. Sharing of methodologies
  3. Sharing of technical solutions
  4. Comparison of approaches (for complementarities and/or comparison)
  5. Organizing next DGEI clustering workshops
  6. Further clustering potential (e.g., GALA network)

(6 groups à ~5 persons with 1 rapporteur, 1 hour)

16:20 COFFEE BREAK (20 min)
16:40 Work group summaries
(12 rapporteurs, each 3 min +2 min discussion)
17:40 Agreeing on work plan incl. next meetings / workshops / task group definitions and any other business (everybody, 50 min)
18:30 WORKSHOP END
19:00 Voluntary SOCIAL EVENT: DINNER (everyone pays herself) in the Maison Chant D’Oiseau